O nama

[elementor-template id=”281″]

KC IT BUSINESS SOLUTIONS

d.o.o.

SAMOSTALNOST

DJELOVANJE

MISIJA

VIZIJA

CILJEVI

KC IT BUSINESS SOLUTIONS D.O.O. je firma osnovana krajem 2020. godine čija je osnovna djelatnost pružanje IT usluga prevenstveno poslovnim, ali i drugim licima. Ideja razvoja naše firme nastala je na dugogodišnjem iskustvu baziranom na pružanju IT podrške preduzećima koje su prvenstveno oslonjene na proizvodnu branšu (lokalna preduzeća ali isto tako i preduzeća na prostoru EU). Održavanje računarske infrastrukture preduzeća, praćenje savremenih trendova IT tehnologije, povećavanje učinkovitosti uposlenika kao i samo ubrzavanje i olakšavanje svakodnevnih radnih zadataka koji se sprovode kroz digitalne tehnologije su samo neke od naših specijalnosti.
Svaka kompanija u današnje vrijeme mora se služiti IT tehnologijama, kako bi neometano funkcionirala i mogla da posluje. Neke kompanije zahtjevaju složenija i sofisticiranija rješenja sa specijalnim softverskim zahtjevima, dok za funkcionisanje drugih kompanija potrebna su najosnosnovnija IT rješenja (računarski sistem, MS Office paket I nekoliko drugih uredskih alata). Nastojimo se maksimalno adaptirati u Vaš poslovni sistem i ponuditi moderna digitalna rješenja koja će Vam pomoći da budete fleksibilni na sve zahtjeve postavljene ispred Vas i Vaše kompanije u pogledu obrade poslovnih podataka.

Misija

Svojom ponudom rješenja, proizvoda I usluga za svakodnevnu primjenu u radu trudimo se stvoriti najbolje uslove za naše poslovne partnere. Uz stručne I praktične savjete nastojimo pružiti najbolje usluge i pojednostaviti rad u savremenim IT tehnologijama (hardware/software). Sticanjem novih poslovnih partnera imamo za cilj da proširujemo broj poslovnih klijenata I da osiguramo pozitivan poslovni ishod za kompaniju. Direktnim dejstvovanjem I praćenjem novih tehnologija pokušavamo doprinijeti maksimalnom poboljšanju kvaliteta rada I ubrzanju obrade digitalnih podataka kod poslovnih ali I standardnih korisnika IT tehnologija.

Vizija

Na tržištu rada vizija nam je da budemo sinonim za preduzeće koje stalno ispred sebe postavlja viši standard u oblasti poslovanja, prodaje I investiranja. Našim partnerima želimo biti simbol za kompaniju koja posluje u korak sa vremenom koje dolazi. Razmjenom znanja i iskustva u oblasti privrede i proizvodnje i kroz prilagođavanje IT tehnologija poslovnim subjektima nastojimo da razvijemo ogranak industrijske informatike koja će biti korisna našim partnerima i olakšavati procese poslovanja i monitoringa poslovnih podataka.

thumb2-4k-network-satellite-globe-art
free-flag-mockup

Cilj

Naš cilj je da korisnicima približimo što više savremene tehnologija koje su u današnje vrijeme neizostavan dio svakodnevnih životnih navika, kako u radu tako I u privatnom životu. Kroz direktan pristup I referenciranje primjene IT tehnologija u svakodnevnom životu trudimo se pokazati korisne strane savremenih tehnologija.

DEJSTVOVANJE BUDUĆE
IT KOMPANIJE

S razvojem novih tehnologija koje su integrisane u živote ljudi (privatno I poslovno) pokazala se potreba za podrškom u smislu primjene istih.
Htjeli to Ili ne, IT tehnologije postale su osnovno sredstvo u preduzećima bez kojeg je teško funkcionirati. S druge strane, IT tehnologije doprinijele su ubrzanju velikog broja poslovnih procesa, te pojednostavile mnoge poslovne komunikacije (slanje informacija, slanje dokumenata, brže I jeftinije komuniciranje putem besplatnih tehnologija I sl.).
Elektronika je u današnje vrijeme nešto što se najbrže razvija, te je za praćenje optimalnih rješenja potrebna osoba specijalizirana za te stvari, koja će savjetovati, educirati I pratiti rad opreme IT svijeta.
Kompanije specijalizirane za implementaciju IT rješenja treba da pružaju full support svojim klijentima u smislu otklanjanja svih poteškoća I nejasnoća kod primjene hardversko/softverskih rješenja od strane običnih korisnika. Svaka mašina ima svoje tehničke poteškoće, bug-ove, mane I slične stavke koje mogu stvoriti problem u radu kod korisnika. Korisnik ne smije dolaziti u faze frustracije ili još gore gubljenja vremena na dugotrajnom otklanjanju banalnih ali I specijalnih problema koje mašina može imati.
S druge strane, korisnik mora imati povjerenje u opremu u koju je uložio (investirao) kapital, kako bi mu pomogla u radu. O sigurnosti njegovih poslovnih podataka ne treba mnogo da polemišemo. On to sve negdje ima pohranjeno, ali mu je bitno dati na znanje da takve stavke zahtjevaju redovne, preventivne preglede I održavanja koja za osnovni cilj imaju da zaštite poslovne informacije, te da mu ih učine lako pristupačnim I dostupnim u svako doba kada se ukaže potreba za njima.
Mi nastojimo da pomognemo takvim korisnicima u osiguravanju, stalnom educiranju I implementiranju tehnoloških rješenja. Ta rješenja treba integrisati u poslovnu politiku preduzeća ili u radne navike pojedinaca, te ih prezentirati kao ugodna rješenja koja za cilj imaju olakšati radne procese od poznavaoca tehnologija najnižeg tipa, do onih koji su na višem nivou u tom pogledu.
Naša firma stalno prati, educira I savjetuje svoje poslovne partnere o novim standardima, novim tehnologijama, bržim uređajima I ostalim stvarima iz oblasti IT-a.
Kroz svoje usluge IT tehnologija stvara virtualnu stvarnost u preduzeću, u kojoj postoje pravila I navike koje definira Administrator, ali koje nisu nelagodne I otežavajuće po ostale uposlenike.

© 2022 KC IT Business Solution. Sva prava pridržana.